Vision without action is merely a dream. Action without vision just passes the time. Vision with action can change the world.

– Joel A. Barker

Business Strategy

Abilitatea echipei de management de a defini planul pe termen lung, dar și de a livra performanță maximă pe termen scurt, este una din provocările majore a echipelor de management în present. Această provocare a fost mereu prezentă pe agenda managerială și lucrurile nu par să se schimbe prea curând in viitor.

În aceste zile când piețele sunt din ce in ce mai volatile, diversificarea produselor și a serviciilor oferite este esentială. Cererile clienților sunt mai sofisticate și presiunea costurilor mai ridicata ca oricând. În aceste condiții, dificultatea managementului de a conduce „vaporul” pe asemenea ape învolburate este de înțeles.

manexc-img5

Strategia adecvată , cu plan detaliat de implementare și indicatori clari de masurare a succesului ține echipa conectată la obiectivele strategice. Întocmită profesionist, strategia devine un avantaj competitiv. În cuvinte simple, strategia este vehiculul care ajută antreprenorii sau managerii să transforme visul în realitate.
Definirea strategiei nu este un proces simplu fiind chiar foarte tehnic in anumite privințe și destul de iritant pentru echipele de management care uneori îl consideră pierdere timp.

Noi venim și spunem că este extrem de important să știi unde te afli și unde vrei să ajungi cu compania pe care o conduci. În special ca să lupți în piață cu competiția, să știi să asiguri clienților produse și servicii excelente la prețuri competitive este necesar să ai un plan bine structurat care să acopere toate zonele și departamentele companiei.

Nu m-am născut consultat dar am acumulat o experiența semnificativă activând în diferite companii și industrii , în diferite țari, contribuind la conturarea strategie cât și la implementarea ei. Am văzut povești de succes cât și cazuri mai puțin fericite !

De aceea sunt convins că te putem ajuta prin experiența pe care o avem, astfel incât strategia pe care o dezvoltăm împreuna pentru compania ta să fie clară, să cuprindă opțiunile strategice pentru problemele actuale, planul de acțiune să acopere toata zonele afacerii și fiecare departament să aibă un rol de îndeplinit. Comunicarea către organizație să fie pe înțelesul fiecăruia, introducerea indicatorilor importanți pentru masurarea performanței și un sistem consistent de revizuire periodică a planului de implementare a strategiei și corectarea deviațiilor.

La ce să te aștepți ?

În primul rând trebuie să știi că nu există miracole și că strategia nu se poate dezvolta în trei zile. Este un proces laborios de care trebuie să te apuci în primul rând alegând perioada de timp pe care strategia să o acopere. Probabil 5 ani este o perioadă prea lungă iar 2 ani prea scurtă. Recomandabil ar fi  să te gândești unde ar trebui să fie compania ta peste trei ani.

Apoi trebuie facută o analiză a mediului extern și intern, considerând piețele actuale si viitoare ,cu evaluarea întregului portofoliu de produse și servicii.
Capacitatea de producție cu tehnologia potrivită , îmbunatățirea proceselor și adaptarea organizației la noua strategie. Si nu uita sistemele IT care in ziua de astazi te pot face să zbori sau pot fi un balast de neimaginat.

Pare dificil ! Ușor nu e! Dar poate fi deosebit de util si recomfortant când ai oamenii potriviți din organizație implicați și sprijin extern de la un consultant competent cu experiență semnificativă.

Dacă ești interesat să știi mai multe despre dezvoltarea strategiei te rugăm să ne contactezi.

GDPR
×
Info! Sunt de acord sa apar in statisticile Google Analytics.