Trust, respect and recognition !

Trust, respect and recognition !

Trust Respect

Cu ani în urmă calătoream aproape în fiecare săptămână din Europa către diferite țări din Africa , Asia si Orientul Mijlociu. În acea perioadă eram responsabil de un număr considerabil de fabrici cu diferite categorii de produse, în principal produse alimentare , produse pentru curațenia casei și igienă personală , industrie generic numită FMCG.

Fabricile erau raspândite pe un vast teritoriu cuprinzând peste 30 de țări  cu culturi si limbi vorbite diferite. Această diversitate îmi facea sarcina și mai dificilă.

Pe langă mediul tehnologic din fabrici atât de complex și  diversitatea lingvistică, știam că diferențele culturale de la o țară la alta erau extrem de importante și trebuia să le înteleg pentru a putea lua deciziile necesare și să lucrez cu echipele locale.

Îmi amintesc că luni de zile in timpul fiecărei călătorii îmi luam notițe încercând să identific diferențele culturale, să le înteleg și să lucrez cu ele.

Până într-o seară când zburam de la Mumbai către Londra , consultându-mi notițele despre diferențele culturale constatate de mine în cele trei zile petrecute la Mumbai, am realizat că pierd din vedere un aspect important. Este vorba de  ceea ce au acești oameni in comun indiferent de limba vorbită , religie, nivel de educație, culoare a pielii sau mediul economic si social.

A fost ca un duș rece care m-a înviorat și cu bucurie am realizat că toți acei oameni cu care interacționam și lucram în timpul vizitelor mele aveau nevoie ca să performeze de aceleași tratament  de care aveam nevoie și eu. Să fiu respectat, să mi se acorde încredere și să primesc recunoaștere pentru ceea ce fac bine.

Și de atunci reteța magică pentru a motiva oamenii a fost validată in diferite locuri in lume. Am ințeles că este important să identific  diferențele dintre oameni,  cum gandesc, acționează sau ce valori sociale si individuale au.

Dar toate acestea au relevanță practică doar dacă le oferi tuturor, indiferent de locul unde sunt : respect, încredere și recunoaștere.

Nu este complicat și nici costisitor, nu-i așa !

GDPR
×
Info! Sunt de acord sa apar in statisticile Google Analytics.